Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa Zupa ogórkowa jest to zupa wykonana na bazie ogórków kiszonych. Zupę tą tradycyjnie zaczyna się od przygotowania wywaru czyli po pierwsze należy ugotować mięso wraz z gotowaniem mięsa do ody przenikają witaminy i składniki odżywcze dzięki którym zupa jest później pyszna. Po ugotowaniu wywaru zupę taką zabiela się przy pomocy śmietany ponieważ dzięki niej nabiera właściwego koloru i konsystencji czyli nie jest już wodnista tylko gęsta. Do zupy tej podobnie jak to maiło miejsce z kapuśniakiem dodajemy ziemianki które wcześniej kroimy w kostkę.. na koniec do zupy dodajemy ogórki. Co ważne musza być one kiszone ponieważ inne nadały by niewłaściwego smaku zupie i mogłyby się rozgotować natomiast te kiszone są twarde i odporne na wysoka temperaturą wrzątku. Ogórki naturalnie trzeba wcześniej przygotować czyli po pierwsze ogórki kroimy bardzo cienko lub ścieramy na tarce po to aby były cieniutkie i a następnie gotujemy tylko kilka minut. Co warto wspomnieć zupy warzywne są bardzo zdrowe ponieważ zawierają bardzo duże ilości witamin

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Tagi: , ,